به گزارش شهرآرانیوز تابهایی که صدای جیرجیرشان درآمده و هر لحظه ترس به دلت میاندازد که مبادا کودک بین زمین و آسمان رها شود. کفپوشهای تکه تکه که ممکن است به پاهای کوچک کودکشان گیر کند. شکستگی در بخشی از سرسره که ممکن است لباس او را پاره کند یا حتی به بدنش آسیب بزند، اینها بخشی از دغدغههایی است که بسیاری از والدین هنگام ورود به پارک با آن روبه رو میشوند.
با پویایی زندگی شهری، ایجاد فضاهای بازی برای تفریح کودکان از اهمیت بسزایی برخوردار میشود. در این چارچوب، تجهیز بوستانها به وسایل بازی و کفپوشهای استاندارد در کنار تعمیر و نگهداری وسایل بازی، به عنوان جنبههای حیاتی برای کودکان مطرح است. با این همه، برخی از شهروندان از ناایمن بودن وسایل بازی و کفپوشهای غیراستاندارد گلایهمند هستند.
رسایی، یکی از شهروندان، با انتقاد از تعمیر نشدن وسایل بازی کودکان در پیامکی نوشت: تعدادی از وسایل بازی در بوستان گلها نیاز به تعمیر دارد. برخی وسایل بازی نیز خیلی قدیمی یا خراب است. علاوه بر آن کفپوشها نیز به دلیل استفاده مکرر بچهها خراب میشود و میتواند خطراتی برای کودکان ایجاد کند. به نظرم شهرداری باید برای تعمیر و نگهداری دقیقتر از وسایل بازی دقت بیشتری داشته باشد. اگر کفپوشها را به روز نگه دارد، خیلی خوب میشود. همچنین، اطلاع رسانی به والدین در مورد استانداردهای ایمنی مهم است.
غلامیان از دیگر شهروندان در پیامکی درباره استاندارد نبودن وسایل بازی کودکان این طور گفت: وسایل بازی دو بوستان نزدیک منزل ما در قاسم آباد، استاندارد نیست و کودکان آسیب میبینند. شهرداری باید به تعمیر و نگهداری این وسایل بپردازد و وقتی وسایل بازی خراب میشود، سریع تعمیر کند تا کودکان ما بتوانند به صورت ایمن از آنها استفاده کنند. برخی از کفپوشها خراب شده و آن قدر ترک خورده است که میترسم کودکم آسیب ببیند.
نوسازی وسایل بازی یکی دیگر از درخواستهای پرتکرار شهروندان است. برخی از شهروندان معتقدند تاریخ استفاده از این وسایل گذشته است و شهرداری باید به صورت مداوم به نحوه عملکرد این وسایل رسیدگی کند. آخرین نکته پرتکرار شهروندان درباره وسایل بازی کودکان در حوزه کمبودهاست. در همین باره یکی از شهروندان ساکن بولوار حر این گونه انتقاد کرده است: این خیلی ناراحت کننده است که در مناطق پایین شهر توجهی به تجهیز و نصب وسایل بازی کودکان نمیشود. از شهرداری میخواهیم به اندازه کافی به مناطق حاشیهای شهر توجه کند. کودکان ما نیز مانند کودکان دیگر مناطق شهر نیاز به بازی و استفاده از وسایل بازی دارند.
به دنبال طرح پیامکهای مردمی، موضوع استاندارد بودن و تعمیر وسایل بازی کودکان در بوستانها را با مدیرکل بهبود محیط زیست شهری شهرداری مشهد در میان میگذاریم. حامد فیض اللهی با بیان اینکه ما در حال حاضر ۳۶۶ زمین بازی کودکان در بوستانهای سطح شهر داریم، این طور توضیح میدهد: همه این وسایل بازی دارای کفپوش ایمن و مجموعه بازی پلی اتیلنی است.
مدیرکل بهبود محیط زیست شهری شهرداری مشهد در ادامه بیان میکند: از سالهای گذشته این تجهیز صورت گرفته و در این باره وسایل بازی در بوستانها تکمیل شده است. در حوزه استاندارد تجهیزات نیز سعی شده است که استانداردهای لازم اخذ شود و پس از آن نصب صورت گیرد.
موضوع کفپوشها نکته دیگری است که این مقام مسئول به آن اشاره دارد. او میگوید: کفپوشهای محدوده بازی کودکان استاندارد و ایمن است. اداره استاندارد نیز، مواردی همچون نزدیک نبودن محدوده بازی کودکان به باغچهها را مطرح میکند. در این راستا مواردی که از قبل ساخته شده و درخت داخل زمین بازی وجود داشته باشد را نمیتوانیم جابه جا کنیم، ولی به فراخور آنچه که لازم است، استانداردسازی محیط بازی را انجام میدهیم.
او درباره نحوه استانداردسازی وسایل بازی به سه مرحله اشاره میکند و میگوید: وسایل بازی و کفپوش را از شرکتهایی دریافت میکنیم که استاندارد داشته باشند سپس به صورت استاندارد نصب میشود و کارشناسان اداره استاندارد از نحوه نصب وسایل بازدید میکنند. در مرحله بهره برداری نیز هر سه ماه باید بازدید شود.
مدیرکل بهبود محیط زیست شهری شهرداری مشهد درباره بازدید دورهای از وسایل بازی نیز بیان میکند: مقرر شده است که کارشناسان فضای سبز مناطق در اداره کل استاندارد آموزشهای لازم را فرابگیرند و گواهی نامه صلاحیت را دریافت کنند که به صورت دورهای از وسایل بازی بازدید داشته باشند و از پیمانکار بخواهند که تعمیرات احتمالی را انجام دهد. از آنجایی که این وسایل همیشه استفاده میشود در وظایف پیمانکار نگهداری، بازدید دوره ای، تعمیرات، شست وشو و نظافت زمین بازی لحاظ شده است. اگر در این بازدیدها نیاز باشد قطعاتی تعویض شود به عهده پیمانکار است.
مدیرکل بهبود محیط زیست شهری شهرداری مشهد میافزاید: امسال برنامه داریم که روی تجهیزات و به روزرسانی تعدادی از زمینهای بازی کار کنیم. برای سال ۱۴۰۲، ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار داریم که زمینهای بازی در مناطق ۴، ۷، ۸، ۹، ۱۱، ۱۲ و ثامن به روز رسانی خواهند شد. علاوه بر آن روشنایی زمین بازی، تعمیرات و رفع خطر نیز در دستور کار است. او ادامه میدهد: به روز رسانی تمام زمینهای بازی ۵۰ میلیارد تومان برآورد شده است و امیدواریم اعتبارات بیشتری برای این منظور اختصاص داده شود.
فیض اللهی یادآور میشود: شهروندان در صورت مشاهده عیب و نقص در وسایل بازی کودکان در بوستانها میتوانند با سامانه ۱۳۷ شهرداری تماس بگیرند یا به ادارات فضای سبز مناطق شهرداری اطلاع دهند تا مشکلات برطرف شود.